Økologisk
Rig på mælkesyrebakterier, antioxidanter & vitaminer
Vores fermenterede grønola er lavet på den samme frugt, vi bruger til vores fermenterede drikke - det bliver til et up-cyclet og bæredygtigt produkt, som vi er ret stolte over at kunne præsentere til Food Festival 2022.
Grønola er et nyt produkt i kategorien topping på morgenmaden, som består af supersunde fermenterede ingredienser som vi blander, granulerer og tørrer skånsomt, således at vi bibevarer det fermenterede produkts mælkesyrebakterier.
Navnet efterligner den klassiske granola men produktet stikker af ved at være baseret på grøntsager, dadler og bær - sukkerreduceret og med mindelser om knas, idet blandingen også tilsættes mandel, nød og kerner.
Grønola smager unikt: en blanding af ribsens syre, dadlens sødme, grønkålens umami, der altsammen forstærkes af at mælkesyrebakterierne kommer til live ved kontakt med havremælke, youghurten eller andre våde morgenmadsprodukter. Nogle får også mindelser om friskbagt kernerugbrød ved første smagning.
Produktet kan minde om rugbrødsdrys der er mere uensartet i størrelse.
Den første variant af Grønola er baseret på tørret grønkålspulver som forskere fra Aarhus Universitetshospital i et klinisk forsøg har påvist har samme virkning på patienter/mennesker med diabetes, kolesterol og fedme som fx Novo Nordisks nye “fedmepille”: blandingen indeholder bioaktive stoffer der stimulerer det såkaldte GLP-1 hormon.
Forskere fra Århus Universitetshospital har gennem mange undersøgelser opdaget at en særlig form for bioaktivt grønkål kan:
Den rette dosis er 50g grønkålspulver om dagen, hvilket svarer til 100g Grønola.
Den videnskabelige rapport om den bioaktive grønkål og dens egenskaber udkommer i efteråret 2022.
Læs mere om det fantastiske grønkålspulver på Green Gourmets hjemmeside her.