FAQ

Spørgsmål og svar vedrørende fermentering & Flora Ferments produkter


  • Hvorfor skal du prøve vores produkter hvis dine smagsløg reagerer negativt ved første smag?

  • Det generelle svar er: fordi fermenterede produkter er sundere, giver mere energi end indtagelse af ufermenterede produkter og de kan forbedre fordøjelsen, din tarmflora.

  • Virker det også for dig? Det er netop det du tester.

  • Der er ingen garanti for effekt, men din krop vil reagere med kort varsel på indtagelsen af fermenterede og Flora Ferments produkter i særdeleshed, hvis der er nogen virkning for dig. Et godt råd er at du indtager alle tre typer af produkter i løbet af dagen: drikken serveret fra fustage, Grønola’en og hummus på vores måde.

  • De tre nøgleord sundhed, energi og fordøjelse har alle med vores tarmflora at gøre. Tarmfloraen og dens indvirkning på menneskers sundhed, energi og fordøjelse er et nyt forskningsemne, der ikke er meget ældre end 15 år. Der kommer masser af nye resultater i artikler næsten hver dag for tiden. Du kan holde dig opdateret ved at følge nogle af de podcasts herunder.
  • Kort fortalt så er påstanden om sundhed baseret på det faktum at en tarmflora med stor biodiversitet (dvs med rigtig mange forskellige familier af bakterier) hænger sammen med fravær af mange bestemte sygdomme/symptomer

  • Det andet vigtige punkt er at fermenterede produkter indeholder mange flere såkaldte mikronæringsstoffer end de fleste andre føde- og drikkevarer, og især for Flora Ferments produkter viser laboratorieundersøgelser at vores produkter indeholder mange flere såkaldte polyfenoler end andre føde- og drikkevarer. Flora Ferments indhold af levende mælkesyrebakterier - sammen med polyfenolernes såkaldte præbiotiske indhold - er anset som en forudsætning for trivsel af din tarmflora.

  • Påstanden om energi-niveauet hænger sammen med at Flora Ferment tilbyder andre energi-kilder for vores krops celler end sukkerstoffer, der er indholdet i de fleste snacks og drikkevarer. Problemet med sukkerstoffer og især de “hurtige” sukkerstoffer, sukrose, fruktose og glukose, er at de er en slags energikilde for vores krops celler (ATP-niveauet i vores celler), og giver en hurtig optur i energiniveauet - men desværre også følges af en endnu dybere nedtur. Anderledes med fermenterede produkter og især Flora Ferment pga indholdet af mælkesyrebakterier og polyfenoler, der er alternativ energi for vores celler og uden det frygtede blodsukker-crash.

  • Hvad så med fordøjelsen? Det korte svar: en kompliceret sag. Men vores produkter skader ikke og du vil hurtigt mærke om din fordøjelse bliver bedre, så spis og drik løs og mærk efter.

  • Ingen produkter, heller ikke vores, kan klare problemer med sundhed, energi og fordøjelse alene. Du kan ikke bare nøjes med at indtage flere fermenterede produkter. Forskningen peger på at vi skal spise varieret og især så mange forskellige planter hver dag i vores føde og drikkevarer - faktisk 20-30 forskellige sorter af planter hver uge, heri indregnet urter og krydderier. Prøv at tælle efter selv ;-). Mange forskningsresultater viser at det tillige er vigtigt at motionere og få lys hver dag samt en god søvnkvaliteten.

Der er som nævnt rigtig mange videnskabelige studier af ovennævnte spørgsmål. Der er forskellige kilder der populariserer videnskaben, og du kan starte med at kigge på en række gode kilder og eksperter herunder:

https://hubermanlab.com

https://theproof.com/eating-for-your-unique-biology-with-dr-tim-spector/

https://theproof.com

https://www.nourishmeorganics.com.au/blogs/nmo-gut-health-journal

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/gut-health-gurus-podcast/id1433882512

https://joinzoe.com/learn/podcast-fermented-foods-gut-health

https://www.wildfermentation.com